|Prva stran|English|Deutsch|Hrvatsko|Italiano|Magyarország

Nekaj besed o mednarodnem sejmu eksotičnih živali

O nas

V Letu 2010 se je porodila ideja o organiziranju prvega sejma eksotičnih živali v Sloveniji z številnimi rastavljavci iz cele Evrope. Želeli smo omogočiti slovenskim kupcem, da bi lahko na enem mestu kupili veliko različnih vrst eksotičnih živali obenem pa opremo, hrano, knjige in vsega kar je povezano teraristiko po ugodnih cenah. Odzivi na prva dva sejma so bil ugodni, tako da nadaljujemo z organizacijo sejma dvakrat letno.

Kje in kako deluje takšen sejem

Na evropskem tržišču so takšni sejmi že usklajena praksa. Sejmi potekajo v Avstriji, Nemčiji in v Italiji. Skrajni čas je bil, da so se začeli redno vrstiti tudi pri nas. Živali, kot so pajki, kuščarji, kače…, so zelo popularne vendar težje dosegljive. Trgovine nam sicer ponujajo nekatere vrste živali, vendar večinoma to niso specializirane trgovine, kar vodi do veliko dezinformacij. Sejmi, kot jih organiziramo so kot »specializirane trgovine za teraristiko«. Imeli boste na izbiro veliko število različnih vrst živali, primerno opremo za njih, hrano in seveda primerni nasvet. Cene na takšnih prizoriščih so v primerjavi z trgovinsko prodajo tudi do 60% nižje in seveda je izbira neznansko večja!

Ravnamo po mednarodnih direktivah komisije EU za zaščito prostoživečih živali v ujetništvu. Organizatorji se tudi sami ukvarjamo z takšnimi živalmi, jih obožujemo, spoštujemo in jih imamo radi, tako da ne dopuščamo zlorabe njihovih pravic za doseganje večjih ugodnosti razstavljalcev.

KAJ JE SLO-EXO?

Edini mednarodni sejem eksotičnih živali in opreme za teraristiko in akvaristiko v Sloveniji. Na sejmu se predstavi do 40 razstavljavcev iz celotne Evrope, kateri ponujajo razne vrste eksotičnih živali, opreme za teraristiko in akvaristiko, knjige in še veliko več.

ZAKAJ OBISKATI SLO-EXO?

Na sejmu si lahko vsak obiskovalec ogleda razne vrste eksotičnih živali in jih tudi kupi!!

Nakup živali na sejmu je bolje, saj boste:

1. Pridobili žival iz primerne in kvalitetne reje. 2. Pridobili primerne informacije od profesionalnih rejcev živali, ki vam bodo z veseljem svetovali.

3. Pridobili vse potrebno dokumentacijo za žival. 4. Pridobili celotno opremo za kupljenega hišnega ljubljenčka, seveda po sejemskih cenah, ki so veliko nižje od cen redne prodaje. 5. Pridobili manjše ali večje količine žive hrane za razne plazilce po zelo nizkih cenah.

6.Imeli veliko izbiro in možnost primerjanja cen in kakovosti produktov.

7. Imeli veliko izbiro živali, katerih v redni prodaji ni moč

kupiti(cca 90% živalskih vrst ni v možno pridobiti v trgovinski prodaji v Sloveniji). 8. Imeli možnost druženja z eksperti iz področja.

9. Pridobili potrebne informacije od živinozdravnikov.

10. Pridobili informacije na področju pravne ureditve za vaše eksotične hišne ljubljenčke.

JE SLO-EXO ZANIMIV TUDI NEPOZNAVALCEM?

Seveda.

Sejem je primeren za vsakogar, ki ga navdušujejo tovrstne živali, si jih želi ogledati, ali celo premagati strah pred njimi. Na do 250 metrih prodajno/razstavne površine, boste lahko otrokom prikazali posebne živali iz celotnega sveta. Sejem je primeren za otroke nad 3 letom starosti. Toliko različnih živalskih vrst ne boste v Sloveniji videli nikjer!

Na sejmu se predstavlja razne vrste:?

- kač velikank, - strupenjač, - pajkov, - kuščarjev, - želv, - rib, - rakov, - stonog in podobnih členonožcev, posebnosti: - leteče veverice, - krokodili, - razne vrste činčil, miši, podgan, ip. - kače za več tisoč evrov, - ip.

Upamo, da si boste sejem ogledali in si mogoče našli kaj novega za vas.

Eksotičen pozdrav od ekipe Slo-Exo!

Stane Močnik

Razstavljavci: http://www.slo-exo.com/index.php/Main/ZaRazstavljalce