|Prva stran|English|Deutsch|Hrvatsko|Italiano|Magyarország

Nekaj besed o mednarodnem sejmu eksotičnih živali

O nas

Lani se je porodila ideja o organiziranju prvega sejma eksotičnih živali v Sloveniji z številnimi rastavljalci iz cele Evrope. Želeli smo omogočiti slovenskim kupcem, da bi lahko na enem mestu kupili veliko različnih vrst eksotičnih živali obenem pa opremo, hrano, knjige in vsega kar je povezano teraristiko po ugodnih cenah. Odzivi na prva dva sejma so bil ugodni, tako da nadaljujemo z organizacijo sejma dvakrat letno.

Pri projektu sejma Slo-Exo Stalog Exotic, Stane Močnik.

Kje in kako deluje takšen sejem

Na evropskem tržišču so takšni sejmi že usklajena praksa. Sejmi potekajo v Avstriji, Nemčiji in v Italiji. Skrajni čas je bil, da so se začeli redno vrstiti tudi pri nas. Živali, kot so pajki, kuščarji, kače…, so zelo popularne vendar težje dosegljive. Trgovine nam sicer ponujajo nekatere vrste živali, vendar večinoma to niso specializirane trgovine, kar vodi do veliko dezinformacij. Sejmi, kot jih organiziramo so kot »specializirane trgovine za teraristiko«. Imeli boste na izbiro veliko število različnih vrst živali, primerno opremo za njih, hrano in seveda primerni nasvet. Cene na takšnih prizoriščih so v primerjavi z trgovinsko prodajo tudi do 60% nižje in seveda je izbira neznansko večja!

Ravnamo po mednarodnih direktivah komisije EU za zaščito prostoživečih živali v ujetništvu. Organizatorji se tudi sami ukvarjamo z takšnimi živalmi, jih obožujemo, spoštujemo in jih imamo radi, tako da ne dopuščamo zlorabe njihovih pravic za doseganje večjih ugodnosti razstavljalcev.

Upamo, da si boste sejem ogledali in si mogoče našli kaj novega za vas.

Eksotičen pozdrav od ekipe Slo-Exo!

Stane Močnik